Nieuws Maart 2019

Internationale werkgroep revisie NEN-EN-ISO 10535 

NEN ISO

De norm 10535 beschrijft eisen en testmethoden voor patiëntentilliften, waaronder verrijdbare liften, aan de vloer gemonteerde liften en liften gefixeerd aan muur of plafond. Daarnaast zijn er eisen in opgenomen over de vormvaste lichaamsondersteuningen en de tilbanden die voor de tilliften gebruikt worden. Vanwege voortschrijdend inzicht in de techniek, de soorten tilliften die verkrijgbaar zijn op de markt en verscherpte eisen van de wet- en regelgeving, moet de norm uit 2007 worden aangepast. Confexion heeft als fabrikant van tilbanden Cora van Hal afgevaardigd in de expertgroep Patienten tilliften en hygiene hulpmiddelen om mee te kunnen praten in de ontwikkeling van deze vernieuwde norm. Tevens is zij lid van de internationale werkgroep Slings en Hanger bars. 

Nieuws februari 2019

Het tillen van obese clienten is een vak apart obese
 

Confexion maakt standaard tilbanden in de maten XXS tot en met 3 XL. voor het tillen van clienten tot 300 kg. Voor het tillen van obese clienten is vaak een speciale tillift nodig in combinatie met een op maat gemaakte tilband. Confexion is dè specialist als het gaat om het aanmeten en vervaardigen van op maat gemaakte tilbanden. Inmiddels hebben we jarenlang ervaring met het maken van op maat gemaakte tilbanden, ook speciaal voor obese clienten. Samen met onze 4 coupeuzes hebben we al veel tilbanden ontworpen en gemaakt voor clienten tot wel 420 kg. 

Nieuws november 2018

Training orthese adviseurs Orthototaal 

Het positioneren van een client in een nauwsluitende orthese is vaak heel lastig voor de verzorgende. Confexion verzorgde een traningsdag voor orthese adviseurs welke helemaal in het teken stond van het tillen in een orthese. Er werd aandacht besteed aan de eigenschappen van de verschillende tilbanden in combinatie met een orthese en er werd natuurlijk veel geoefend met verschillende tilliften.

Nieuws oktober 2018

Workshop Mobiliteitsklassen druk bezocht  

50 deelnemers per workshop tijdens de Gezond en Zeker Innovatie dag was een beetje veel maar ook erg leuk. gezond en zekerZoveel enthousiaste ergocoaches bij elkaar die allemaal graag meer wilde weten over het gebruik van de mobiliteitsklassen was inspirerend. De indeling van clienten in mobiliteitsklassen geven je een goed beeld van de fysieke belasting voor jou als zorgverlener en geven gelijk een overzicht van de hulpmiddelen welke je kunt inzetten om de fysieke belasting te beperken. Goed om te zien dat iedereen er gelijk mee aan de slag kon gaan. 

Nieuws mei 2018

Nieuwe modellen en nieuwe materialen tijdens de Support 2018 Superfine

Tijdens de Support, dè beurs voor gebruikers van zorghulpmiddelen hebben we mooie nieuwe materialen en modellen getoond. Nieuw in hert assortiment zijn een nieuw model standaard band en verblijfsband gemaakt van superfine materiaal.Het materiaal is zoals de naam al zegt heel dun en speciaal geschikt voor nauwaansluitende orthesen. Omdat er geen coupnaden en polstering in de band zijn aangebracht heeft de client geen last van naden of verdikkingen. 

 

Nieuws April 2018

Multicultureel Pasen

Bij Confexion werken mensen met verschillende culturele achtergronden. Bij onze jaarlijkse paaslunch levert dat dan ook heerlijke zelfgemaakte recepten op. Naast dat het erg gezellig is krijgt iedereen ook een kijkje in de keuken van een andere cultuur. 

 

 

Nieuws Januari 2018

Confexion groeit IMG 1534

Confexion is de afgelopen jaren flink gegroeid. Steeds meer gebruikers vinden hun weg naar de maatschappelijk verantwoord geproduceerde tilbanden van Confexion. Dat betekent meer werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels is ons enthousiaste team gegroeid naar 22 personen. Kom gerust een kijkje nemen in ons atelier en maak kennis met ons team. Wij heten u van harte welkom!

 

Nieuws November 2017

Enthousiaste ergocoaches

workshop 3
De praktijkrichtlijnen en het indelen van clienten in de mobilitietsklassen A tot en met D geven je als ergocoach workshop 2 inzicht in de grenzen waarbinnen je nog veilig kunt werken. Tijdens de Gezond  en Zeker kennisdag 2017 gaf Confexion diverse workshops over dit onderwerp. Er werden veel praktijksituaties geoefend. De deelnemers gingen enthousiast aan de slag met deze nieuwe kennis.                                       

   

                                                                       

Nieuws oktober 2017

Cora van Hal verzorgt diverse workshops tijdens de Gezond en Zeker kennisdagPraktijkrichtlijnen

Tijdens de Gezond en Zeker kennisdag op 30 oktober verzorgt oprichtster Cora van Hal drie workshops. Deze dag is bedoelt voor alle ergocoaches om kennis op te doen over het beperken van de fysieke belasting in de zorg. De workshops van Cora van Hal zijn gericht op het toepassen van de Praktijkrichtlijnen en het gebruik van de verschillende Mobiliteitsklassen. Schrijf je nog in en laat je inspireren. www.gezondenzeker.nl Bij de workshop ontvang je gratis de poster van de mobilitietsklassen waarop alle hulpmiddelen overzichtelijk per klasse zijn ingedeeld.

 

Nieuws augustus 2017

Accreditatiepunten voor Module Stalift en Passieve tillift

Voor het voldoende doorlopen van de free learning module voor het veilig werken met een actieve tillift en passieve tilliftpowermove touch move krijg je nu accreditatie punten. Confexion heeft op basis van haar ervaring en kennis op het gebied van scholing aan gebruikers van tilhulpmiddelen meegewerkt aan deze module. Via freelearning. nl kun je de module doorlopen en je kennis over het gebruik van de actieve en passieve tillift updaten.

Nieuws mei 2017

Trots op sponsorteam Dames 1

Confexion sponsort met veel plezier het dames voetbal. We zijn trots op de prestatie van alle dames van het eerste. Confexion DSVBedankt voor de mooie bos bloemen en veel succes in het nieuwe seizoen!

Nieuws April 2017

Tilbanden overzichtelijk ingedeeld per mobiliteitsklasse

Wil je weten welke tilband geschikt is voor clienten in de mobiliteitsklassen A B C D E ? Raadpleeg dan de nieuwe Tilbandenwijzerposter waarop alle tilbanden ingedeeld zijn per mobililteitsklasse. Het is een heel handig hulpmiddel voor ergocoaches bij het adviceren van de juiste tilband. Per mobiliteitsklasse wordt ook veel extra informatie gegeven over de verschillende modellen en aandachtspunten. De poster is via deze link aan te vragen bij JOYinCARE. 

Nieuws Februari 2017

Hartekamp groep enthousiast over nieuwe opzet trainingen

Deze week mochten wij de eerste groep ergocoaches van De Hartekamp groep ontvangen voor een trainingsdag bij oefenen
Confexion. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, soorten tilbanden in realtie tot de mobiliteitsklassen, praktijkrichtlijnen, inspecteren van tilbanden en het oefenen met het aanbrengen van de tilbanden. Een nieuw onderdeel is het goed omgaan met je lichaam tijdens het werken in de zorg. Iedereen was erg enthousiast over deze aanvulling in het programma. Die houden we dus er zeker in! 

Nieuws Januari 2017

Training voorkomen van rugklachten in samenwerking met fysiotherapie praktijk Assen

Confexion geeft al een aantal jaren trainingen aan ergocoaches met als onderwerp het goed en veilig gebruik van oefenen 2tilbanden en tilhulpmiddelen. Maar hoe ga je nu goed om met je lichaam als je in de zorg werkt en hoe voorkom je rugklachten? Sinds kort geeft fysiotherapie praktijk Assen een les tijdens deze trainingsdagen waarin de ergocoaches kunnen ervaren en leren wat belangrijk is voor je lichaam tijdens het werk in de zorg. 

Nieuws Oktober 2016

Aandacht voor verantwoord geproduceerde tilbanden

Regelmatig komen er berichten uit het buitenland waar de werkomstandigheden in textielfabrieken anne dussel 1niet goed zijn. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor verantwoord geproduceerde producten. In dit kader bracht een van de grootste leveranciers van zorghulpmiddelen in Nederland een bezoek aan Confexion. Wij waren blij met de oprechte belangstelling voor de wijze waarop tilbanden op een maatschappelijk verantwoorde wijze worden gemaakt en de vriendelijke woorden voor alle medewerkers van Confexion.

Nieuws September 2016

Wethouder Ruud Wiersema bezoek Confexion

Wethouder van Assen, Ruud Wiersema bracht een bezoek aan Confexion. Het was een zeer aangenaam bezoek, Dhr. wethouder Wiersema 4Wiersema liet zich uitgebreid informeren over alle onderdelen in het productieproces van tilbanden. Na afloop zei hij: "Confexion is een uitermate professioneel bedrijf waar met oog voor het welzijn van de medewerkers een mooi product wordt gemaakt. Een bedrijf waar Assen trots op kan zijn".

 

Nieuws Augustus 2016

Goed zichtbaar

Baleinen raken nog wel eens kwijt, komen onder in de kast te liggen en worden over het hoofd gezien. Terwijl het tillen met baleinenbaleinen de transfer veiliger maakt en comfortabeler maakt voor de zorgvrager. Om ze meer te laten opvallen hebben wij de baleinen een nieuw flistend kleurtje gegeven zodat ze goed opvallen.

 

Nieuws juli 2016

Een verblijfstilband passend in de orthese

Aan het zitcomfort van een op maat gemaakte zitorthese wordt veel aandacht geschonken. Terecht, want een orthesegoede zithouding draagt bij aan het voorkomen van bijvoorbeeld houdings afwijkingen, en decubitus. Het is belangrijk dat een verblijfsband goed in de zitorthese past. In de meeste situaties is het gebruik van een standaard model verblijfsband prima maar voor zeer complexe zitorthesen maken wij de verblijfsband individueel op maat. Wij werken samen met orthesebouwers om de tilband perfect te laten aansluiten in de zitorthese. Deze samenwerking is uniek in Nederland en wordt door de client, de orthese bouwer en de behandelaars als zeer waardevol ervaren.

 

Nieuws juni 2016

aangepaste kleding 1Aangepaste kleding op maat

Er zijn diverse modellen aangepaste kleding op de markt verkrijgbaar. Veelal zijn dit standaard maten en aangepoaste kleding 2komt de maat of het model net niet goed uit. Confexion maakt aangepaste kleding helemaal op maat zodat het precies goed zit. Wij kijken samen met de client wat een handige sluiting is en welke stof het fijnst is. Op deze manier past het kledingstuk altijd en is het afgestemd op de individuele behoefte van de client. 

 

Nieuws mei 2016

Nieuw materiaal zorgt voor goede microklimaat controle

Een goede verblijfsband stelt hoge eisen aan het materiaal en model van de tilband. Is het materiaal ademend en coolplusvochtregulerend voor een goede microklimaat controle? Kan het materiaal strechen zodat het kan meevormen is de zitorthese of rolstoel? Confexion maakt gebruik van diverse materialen voor het vervaardigen van verblijfstilbanden, afgestemd op de verschillende behoeftes. Nieuw in het assortiment is een vochtregulerende verblijfstilband, gemaakt van materialen uit de sportwereld. Het materiaal verspreidt het vocht en reguleert de warmte.  

Nieuws April 2016

Geen baleinen meer maar Airpockets 

Het gebruik van harde plastic baleinen is een dagelijks terugkerend probleem. het plaatsen en wegnemen van de baleinen airpocketsbij iedere transfer is belastend voor de handen en polsen van de zorgverlener. Ook voor de zorgvrager is het vaak pijnlijk dat de baleinen achter de rug in de hoofdsteun worden geplaatst. Airpockets zijn een geheel nieuwe wijze van het ondersteunen van het hoofd. De Airpockets blijven gedurende de dag in de hoofdsteun en hoeven alleen maar opgepompt te worden voor ieder gebruik. 

Nieuws Februari 2016

Mobiliteitsklassen in gebruiksaanwijzing Tilbanden mob klasse

Eèn van de pijlers van de landelijke aanpak om de klachten van het bewegingsapparaat bij zorgverleners aan te pakken is de verdeling van cliënten op basis van hun mobiliteit in vijf mobiliteitsklassen. Bij het kiezen van het juiste hulpmiddel is de mobiliteit van de cliënt zeer bepalend. In de gebruiksaanwijzing van de tilbanden staat nu per model voor welke mobiliteitsklasse deze tilband geschikt is

Nieuws Januari 2016

Echte Fan

Als je een echte voetbal fan bent dan wil je natuurlijk alles van je geliefde club hebben. Confexion maakte voor een psv 3 2jonge man uit Eindhoven verschillende tilbanden met daarop het PSV logo. Hij was zo enthousiast dat hij zelfs meerdere keren per dag in de tillift getild wilt worden omdat hij zo graag het logo van PSV wil laten zien aan iedereen. Zo is het maken van een transfer voor hem een feestje geworden en dat zien we graag bij Confexion. 

 

Nieuws December 2015

Nieuwe Buren

Confexion krijgt nieuwe buren en daar zijn we bijzonder blij mee. In het gebouw"het Spectrium" waarin ook rondom gezondConfexion gehuisvest is komt in het volgende jaar een grote fysiotherapie praktijk en fitness studio. Fysiotherapie Praktijk Assen is net als Confexion er op gericht mensen zo lang mogelijk in het arbeidsproces te houden. F.P.A doet dit met het aanbieden van therapieen en Confexion met het aanbieden van hulpmiddelen. In het Spectrium is ook een talencentrum voor allochtonen gevestigd en zo wordt het Spectrium een mooie verzameling van bedrijven met een maatschappelijke betekenis. 

 

Nieuws November 2015

Bezoek Inspecteur IGZ

Confexion is een fabrikant van medische hulpmiddelen. De inspecteur van het ministerie van Volksgezondheid IGZ logo 03Welzijn en sport bezocht 19 November Confexion ter controle op de naleving van de wet op de medische hulpmiddelen. De inspecteur heeft uitgebreid alle werkprocessen en dossier bekeken en kwam tot de conclusie dat Confexion alles heel goed op orde heeft. Wij doen er alles aan om veilige hulpmiddelen te maken en dan is het toch fijn om dit door de belangrijkste officiele instantie bevestigd te zien. 

 

Nieuws Oktober 2015

 

Werk- Leer plek

We hebben bij Confexion een vaste werk- leerplek gecreëerd voor mensen met een verblijfstatus die fatimagraag weer aan het werk zouden willen. Bij Confexion kunnen zij ervaring opdoen met het werken in een Nederlands bedrijf en met de Nederlandse taal. Onze eerste medewerker is Fatima. Zij woonde in Afghanistan en heeft met haar 2 kinderen de oorlog kunnen ontvluchten. Fatima wil graag haar eigen confectie bedrijf opstarten en komt bij Confexion ervaring opdoen. Fatima is een enthousiaste en kundige dame en wij hopen dat zij in Nederland weer een mooie toekomst kan opbouwen

 

Nieuws September 2015

 

T!GO van V!GO genomineerd voor I2C Industry AwardTGO

Wij zijn trots op de nominatie van de T!GO van V!GO voor de I2C Industry Award. Confexion ontwikkelde voor V!GO een speciale verblijfsband voor gebruik in een orthese. De tilband is orthesehoes en tilband in 1 en valt helemaal weg in de stoel. Door het comfortabele materiaal kan de client gedurende de dag op de tilband blijven zitten. De tilband wordt uitgevoerd met veiligheidsclips en daardoor geschikt in combinatie met elke gangbare tillift. 

Nieuws Augustus 2015

Disposable tilbanden met recycle veiligheidsclipsRecycling

Bij Confexion worden tilbanden gerecycled tot weer nieuw bruikbaar materiaal. De veiligheids Careclips van de ingeleverde tilbanden worden voor het recycleproces van de tilbanden gehaald en gecontroleerd. Bruikbare Careclips worden weer hergerbruikt voor disposable tilbanden. Op deze wijze zijn ook de disposable tilbanden veilig te gebruiken op alle gangbare passieve tilliften met paddestoel ophanging. Daarnaast worden producten die anders weggegooid zouden worden weer hergebruikt en dat is weer goed voor het milieu.

 

Nieuws Juli 2015

De maand Juli staat in het teken van trainingen en workshopsDSC01881

Confexion vindt het goed en veilig gebruik van Tilbanden heel belangrijk. Wij geven scholing en training aan iedereen die met Tilbanden werkt. Deze maand komen weer ergocoaches, verzorgenden en paramedici van uit het hele land naar Confexion voor een dag of dagdeel scholing. Tijdens deze dagen wordt onder andere aandacht besteed aan alle belangrijke handelingen tijdens het tillen met een tillift en het inspecteren van tilbanden voordat je gaat tillen.

 

Nieuws Juni 2015

Met een QR code op de tilband is alle belangrijke informatie snel bechikbaarQR code

Wat is er nou handiger dan met je smartphone de QR code op de tillift of de tilband te scannen zodat je direct alle info op je scherm hebt die je nodig hebt? Op de etiketten van de tilbanden die Confexion maakt staat nu een QR code die je leidt naar www.tilbanden.info Daar staat de gebruiksaanwijzing, een handige meetkaart, een overzicht van allerlei tilbanden (met een koppeling aan de vijf Mobiliteitsklassen), een checklist over de inspectie van de tilbanden en ……. natuurlijk jouw favoriete GoedGebruik films over hoe je moet werken met de tilband.

 

Nieuws Mei 2015

Vrienden van VanBoeijen en Confexion schenken naaimachine aan naaiatelier Spoor 3 spoor 3

Spoor 3 is een dagbestedingslokatie waar bewoners van VanBoeijen meewerken aan het naaien van tilbanden voor Confexion. Elke dag wordt er door 10 bewoners met veel enthousiasme hard gewerkt aan het naaien van de lusjes aan de clips. Die inzet mag beloont worden. Door het mogelijk maken van een nieuwe naaimachine gaat een lang gekoesterde wens van Spoor 3 in vervulling. Met deze uitbreiding kunnen nog meer bewoners meehelpen aan het naaien van dit mooie product. 

Nieuws April 2015

Een tilband als ortheshoes, zonder coupnaden en zonder baleinenVGO

Confexion ontwikkelde voor V!GO een tilband welke onzichtbaar wordt in een zitorthese. De tilband wordt uit 1 stuk gemaakt gemaakt van een bi-elastisch materiaal en heeft geen coupnaden. Het is comfortabel om op te blijven zitten en in meerdere kanten stretchend waardoor het helemaal om het lichaam vormt tijdens het tillen. Door de unieke hoofdondersteuning zijn geen baleinen nodig. 

Nieuws Maart 2015

Het team van Confexion breidt uit  team

Steeds meer zorginstellingen kiezen voor maatschappelijk verantwoord geproduceerde tilbanden. Dit betekent dat er ook meer werk gecreëerd wordt voor mensen met een arbeidsbeperking.  Wij zijn erg blij met de uitbreiding van twee extra naaisters en met de komst van een extra snijder. Inmiddels bestaat het team van Confexion uit 18 personen en daar zijn wij enorm trots op. Confexion heet Eljo,Nicole en Chris van harte welkom.

Nieuws Februari  2015

Tilbanden voor Hongarije    Hongarije

Zorgmedewerkers in het Hongaarse Pápa krijgen ondersteuning in de fysieke belasting tijdens het tillen. Myosotis stelt drie tilliften beschikbaar met nieuwe tilbanden van Confexion én een in het Hongaars vertaalde gebruiksaanwijzing. André Piening en Wiebe Jongsma van de Stichting Contact Kampen Hongarije Roemenië zorgen dat de tilliften en tilbanden op de plaats van bestemming komen.

Nieuws Januari 2015

29 Januari: Meeting MVO Platform bij Confexion    

Samen Verantwoord Ondernemen. Het MVO Platform is een netwerk van ondernemers die sociaal en duurzaam MVO Platformwillen ondernemen, elkaar willen inspireren, kennis willen delen en elkaar praktische tips willen geven over Maatschappelijk Vernatwoord Ondernemen. De eerste meet&greet van 2015 vindt plaats op 29 Januari bij Confexion.Tijdens deze middag wordt een workshop verzorgd door Jacques van der Noord van Passend veranderen. Hij zal uitleggen wat een sociaal ondernemer is. Daarnaast wordt er in workshopvorm gekeken hoe bedrijven als sociale onderneming voortgezet kunnen worden. Aanmelden kan hier

Nieuws December 2014

Speciale tilbanden voor obese cliënten   Heavy Move

Het toenemende aantal obese cliënten vraagt van verpleegkundigen extra aandacht voor het maken van comfortabele en veilige transfers. Door de afwijkende lichaamsvormen zijn speciale tilbanden nodig. Bijvoorbeeld bij een zgn "appelfiguur" concentreert het vetweefsel rondom de romp en buik wat problemen kan geven bij het rechtop zitten in een tilband en een brede ondersteuning van de benen is belangrijk voor cliënten met "peerfiguur". In het afgelopen jaar is Confexion betrokken geweest bij diverse projecten in Nederland en heeft voor deze doelgroep speciale tilbanden ontwikkeld. Daar waar nodig hebben wij tilbanden op maat gemaakt.

Nieuws Oktober 2014

Workshop Lastige Tilsituaties tijdens Gezond en Zekerdagen  GZ

Gezond en Zeker organiseerde 27 en 28 oktober de elfde gezond en Zeker Kennis dagen. Hèt kennis evenement over preventie fysieke belasting in de zorg. Zorg medewerkers kwamen massaal naar het Congrescentrum in Nieuwegein. Confexion verzorgde de Workshop "Lastige Tilsituaties". Deze werd door meer dan 200  enthousiaste deelnemers gevolg.  Er werden praktische tips en handvatten gegeven om samen met collega's te kijken naar oplossingen.

Nieuws September 2014

Tilbanden met eigen logo voor Ronald McDonald Huis

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald huis logeren ouders, broertjes MC D
en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis of revalidatiecentrum.  Voor kinderen met een beperking biedt het Ronald McDonald huis de mogelijkheid om van alle hulpmiddelen gebruik te maken voor een fijne vakantie met het hele gezin. Om het verblijf extra op te vrolijken maakte Confexion tilbanden met het eigen logo van het Ronald McDonald huis erop.

Nieuws Augustus 2014

Wethouder Assen bezoekt ConfexionMaurice Hoogeveen 1

Maurice Hoogeveen, wethouder van de gemeente Assen, bracht afgelopen vrijdag in het kader van werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking een bezoek aan Confexion. Dhr. Hoogeveen liet zich uitgebreid informeren over de productie van tilbanden en de strenge controle's tijdens het productieproces. Hij was erg onder de indruk van de kwaliteit van de producten en het maatschappelijk verantwoorde karakter van het bedrijf

Nieuws Juli 2014

Confexion ontvangt certificaat Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming MVO

Een mijlpaal voor Confexion. In aanwezigheid van de burgemeester en de wethouder van Assen, de directeur van MVO Nederland kreeg Confexion voor het verantwoord produceren van tilbanden het certificaat Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming uitgereikt. Het certificaat werd overhandigd door de afgevaardige van de provincie Drenthe. Wij zijn er enorm trots op!

Nieuws Juni 2014

Naaimachine voor tienermoeder project in Kenia  Kenia

Confexion heeft als doelstelling een bijdrage te leveren aan het creëren van werkgelegenheid zowel in Nederland als in andere landen. Van de opbrengst van elke geproduceerde tilband gaat een bijdrage naar diverse projecten. Bijvoorbeeld door het doneren van een naaimachine en materiaal voor het tienermoeder project in Kenia van Stichting Macheo hebben de moeders die vaak ongewenst zwanger zijn geraakt een mogelijkheid om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Zo draagt ook u een steentje bij.

Nieuws Mei 2014

Tilbanden voor kinderen Tilbanden JOYinCARE

Tilbanden voor kinderen mogen leuk zijn om te zien zodat ze passen bij de kleur van de rolstoel of kleding. Tijdens de Support beurs van 7 tot en met 10 mei in de Jaarbeurs te Utrecht zijn op de stand van JOYinCARE verschillende tilbanden van Confexion te zien speciaal voor kinderen.

 

Nieuws April 2014

Haptonomische Verplaatsingstechnieken  voorkant boek klein haptonomie

Opleiding Verplaatsingstechnieken gaat uit van een haptonomische benaderingswijze om cliënten te verplaatsen. De opleiding behandelt houding en techniek, preventiebeleid en algemene kennis over hulpmiddelen en het toepassen ervan.  U krijgt theorie en vaardigheden over de basistechnieken en transferhulpmiddelen

Nieuws Maart 2014:

Training Veilig gebruik van Tilbanden   image001

Voor de ergocoaches van gehandicapten organisatie VanBoeijen organiseert Confexion op 18 maart een training om tilbanden goed en veilg te gebruiken. In de training wordt stilgestaan bij ale voorkomende transfers. Er is aandacht voor de alledaagse praktijk maar ook voor de lastige tilsituaties.  

Nieuws Januari 2014:

Training ergocoaches Interzorg

foto InterzorgInterzorg investeert in het verder ontwikkelen van het til,- en transfer beleid binnen de organisatie. In 2014 worden training en scholingsdagen georganiseerd voor de ergocoaches van alle lokaties. De scholingen en trainingen vinden plaats bij Confexion. Deze maand was de aftrap van de eerste 12 scholingsdagen. Voor de ergocoaches een leerzame dag met veel aandacht voor de praktijk.

Nieuws december 2013:

Dolfijn tilbanden voor het zwembad

Zwemmen wordt een belevenis bij zorgorganisatie VanBoeijen in Assen. Voor het nieuw te bouwen zwemband is Confdolfijnexion gevraagd alle tilbanden te maken. Als geschenk van Confexion aan VanBoeijen worden de tilbanden uitgevoerd met een mooie dolfijnen applicatie.

Nieuws september 2013:

Confexion geeft workshop tijdens Gezond en Zeker dagen

nieuws1

Hoe kies ik de juiste tilband?

Ergocoaches willen en kunnen heel veel zelf oppakken. Om de juiste keuze te maken voor het aanmeten van een tilband heb je niet altijd meer de kennis van een leverancier nodig. Tijdens deze praktische workshop leer je de basisvaardigheden aan om de goede afwegingen te maken om de juiste tilband aan te meten. Er wordt aandacht besteed aan alle maten; van kindermaten XS tot aan obesitas XXL.

Nieuws augustus 2013:

Inclusief groep in Nunspeet neemt evacuatie tilbanden in gebruik

nieuws2Hoe kun je zo snel mogelijk  een grote groep mensen evacueren in geval van een noodsituatie zoals brand. Bij de Inclusief groep in Nunspeet werken mensen met een arbeidshandicap waarvan een groot aantal slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Op elke afdeling hangen nu evacuatie tilbanden aan de muur in een makkelijke koffer.  Met behulp van deze tilbanden kunnen mensen toch snel zonder tillift verplaatst worden.

Nieuws juli 2013:

Wikkeldoeken en afscheidsdekens voor Uitvaartzorg

nieuws3

In een wikkeldoek speciaal voor baby’s en kinderen kunnen kaartjes, briefjes en tekeningen mee gevouwen worden. Confexion maakte voor Uitvaart zorg Annerie Kremer een uitgebreid assortiment wikkeldoeken en afscheidsdekens.  Afscheidsdekens worden vaak gebruikt in de gehandicapten zorg om stap voor stap afscheid te nemen van een bewoner. Elke dag wordt een gedeelte van de deken op een speciale manier dichtgevouwen. In de vakjes kunnen briefjes mee gevouwen worden.

Nieuws mei 2013:

Confexion op regio business dagen Jaarbeurs 29 en 30 mei 2013

nieuws4Confexion steunt diverse initiatieven op het gebied van opvang en scholing van gehandicapte kinderen in India. Een groep die het in de Indiase maatschappij  erg moeilijk heeft. Confexion is door de organisatoren uitgenodigd om op de het MVO plein haar visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen uit te dragen.

Nieuws decemberi 2012:

Confexion maakt Tilbanden voor snoezelwagen

nieuws5nieuws6In Hoogeveen is een mobiele snoezelwagen gelanceerd voor mensen met lichamelijke of verstandelijke beperking en dementerende ouderen. Specialist Raymond Koopman begeleider bij de snoezelwagen: "Snoezelen is een bepaalde vorm van ontspanning en daarvoor worden verschillende materialen gebruikt. Het is een activiteit waarin je de zintuigen prikkelt." Het voordeel van de wagen is dat deze overal kan worden geplaatst, en dat je niet afhankelijk bent van een vaste ruimte. In de wagen is een speciaal Til-lift systeem geplaatst waardoor deze voor iedereen te betreden is. De wagen met tillift van JOYinCARE is gebouwd door Nomadis en door The Sensoryshop voorzien van de snoezelmaterialen. Confexion maakte oa een zachte snoezel Panda tilband.